Blogg

Ting skjer

Lille Kaffegram er i ferd med å vokse bittelitt. Om kort tid får vi et produksjonskjøkken med en kafé på Paulus i Sannergata. Der vil vi lage mat til ansatte, beboere og gjester på Paulus sykehjemmet samt til egne og andres kaféer. Vi vil også kunne ta cateringoppdrag. Vi vil lage den maten vi er vant til og glad i, men også utvide til en mer variert lunsjmeny. Hvor fint hadde det ikke vært om vi kunne ha en dagens varmrett slik at vi kunne by på variasjon i smaker og matopplevelser?

Parallelt får vi en trillende skjønnhet – denne hvite Foodtruck’n dere ser på bilde – som skal ta oss med ut på morsomme eventyr. For å få denne kabalen til å gå opp trenger vi flinke folk som kan ta en daglig leder rolle på for eksempel et kjøkken, en foodtruck eller en kafé. Ta kontakt ved å sende en sms til 99625534 og/eller e-post til post@kaffegram.no til Anneli Sande. 🙂

 

Spin-off

LogoColorTextBelowVi kan nå fortelle at Kaffegram har fått sitt første spin-off prosjekt. Det vil si at vi henter erfaringer og idéer fra Kaffegram og lager noe helt nytt. Vår kaffe og mat skal nå kunne fåes flere steder. Startskuddet går akkurat nå i det vi starter 2018.

Prosjektet kan dere lese mer om på denne linken Ærlig Kafé. Vi lager selvbetjente kaféer tilknyttet virksomheter med kaffen og maten som vi er så glad i. Hvis du ønsker deg et bedre kaffe- og mattilbud på jobben din er det bare å ta kontakt med oss.

Send i så fall sms til 99625534 eller e-post til post@kaffegram.no.

Julemeny

I juletida trekker vi oss gjerne inn i egne og hverandres stuer. Vi finner frem ekstra lys, mer pynt og raust med mat. Vi finner frem familie og venner. Vi pakker inn og pakker ut.

Midt oppi alt – for de som er nær Kaffegram – er det mulig å stikke hodet ut av inngangsdøra, rusle bort til stua vår, klatre opp trappa forbi fakler og granbar. Innenfor vil Mina, Stina, Nora, Aneta og Anneli lage jul for dere. Vi rigger opp langbord, dekker til med deilig julebrunch og koker rikelig med god kaffe.

Vi gleder oss. Velkommen!

 

2017 12 19 Julemeny - plakat.jpg - nettet

Baristagjengen

Ingen Kaffegram uten de ansatte. Og den fine gjengen som jobber på Kaffegram kan godt få en solid runde hederlig omtale nå i disse juletider. Ja, for i jula passer det med julebord, festtaler og ros. Det passer med lys, god mat og vidunderlig kaffe. Det passer med gode ord og takknemlighet. Og sjefen er uendelig takknemlig for positiviteten, innsatsen, lojaliteten, kompetansen, påliteligheten, den gode dialogen og stemningen som dere skaper på jobb.

Vi gjør ymse feil, men vi lærer og fikser opp. Vi kan ikke alt, men vi er ambisiøse og jobber daglig med å utvikle og forbedre vår lille arbeidsplass. Vi er kollegaer, men blir en familie – og vi vil hverandre vel.

Ikke alle ble avbildet ovenfor på vårt julebord og 10 års jubileum, men de er like mye en del av gjengen og spesielt kan nevnes våre ekstremt pålitelige Aneta som jobber hos oss hver dag hele året, hver dag! Uke som helg, sommer som vinter! Like blid. Ja, med unntak av litt ferie som hun ber om innimellom. Selv med nyresteinplager i høst produserte hun over 300 muffins på to dager. En gang insisterte hun på å fullføre smøring av wraps mens disse smertene grep tak. Mange ville heller ligget i fosterstilling hjemme.

Vel, kjære arbeidsgjeng på Kaffegram – dere er gull!! Og takk til alle dere gjester og stamiser på Kaffegram som er så hyggelige med våre hardtarbeidende ungdommer!

Tillit i hverdagen

Denne uken har vi forsøkt noe nytt. Utenfor Kaffegram har vi satt opp en liten benk. På benken står det en kaffekanne med fersk og god kaffe fra kl. 0630-1845. Ved siden av har vi kopper. Foran står et skilt med forklaring: Dette er en ærlig café satt ut i anledning feiringen av Kaffegram 10 år. 1) Betal med vipps til 19100. 2) Forsyn deg. 10% av salget går til veldedighet.

I et samfunn der vi ser ut til å utvikle oss til å bli mer skeptisk og mistenksomme ovenfor fremmede trenger vi anledninger til å vise at vi har tillit til hverandre. Det gjør godt å få tillit og da må vi også våge å vise tillit.

Foreløpig har vi kun kaffe på vår lille ute-café, men følg med på vår Facebook side. Her vil vi fortelle om ulike anledninger der vi legger ut smaksprøver. Eller kanskje vi på slutten av dagen vil komme med noen spesielt gode tilbud. Vi vil også se om vi klarer å legge ut frokost og matpakkekonsepter. Men altså, foreløpig lager vi litt julestemning og serverer vidunderlig kaffe utendørs på Sagene busstopp.

Ønsker du en ærlig café et annet sted, ta kontakt med oss og vi vil se om vi kan levere et tilpasset konsept for deres behov. Vi kan levere kaffe og mat på flere steder i Oslo. Eksempelvis inne i et resepsjonsområde i en større virksomhet.

Med dette oppfordrer vi flere med oss til å våge og vise litt mer tillit til fremmede selv om det kan koste litt.

Velkommen til den gode, lille caféen på Sagene busstopp – Kaffegram!

Med hund på café?

Kaffegram ønsker å tilrettelegge for både tobeinte og firbeinte, vi elsker hunder!

Hjemme har vi to store; en Berner og en Golden. For spesielt interesserte kan de oppleves på Anneli.mydogs.  Disse to får ikke være med på jobb. De er skjønne, men tidvis ganske hårete og de tar mye plass, kan man si.

Allikevel skal det sies at hunder ER velkommen på Kaffegram, men vi har noen rammer. Vi prioriterer jo alltid de tobeinte hos oss. Vi har respekt for at ikke alle synes hunder er helt fantastiske. Hundene kan jo både lukte vondt, bøsse til, oppsøke personer som ikke ønsker dette, bjeffe når de skvetter og slikt. Dessuten handler det også om renhold og allergier.

Derfor; hunder kan være med inn når andre gjester synes det er greit. Vi ønsker kun en hund av gangen slik at ikke vi stadig må håndtere flere hunder inne som skal hilse og snuse på hverandre. Hunder MÅ ikke komme på siden eller bak disken, heller ikke bittesmå hunder. De kan ikke være med på toalettet fordi da må hunden gå igjennom et område med mat. Ute kan de festet til benkene, men ikke til det sorte metallrøret som er mellom døra til frisøren og caféen. Hunder kan ikke sitte på tepper og skinn på benkene ute. Skinnene kan jo ikke vaskes og teppene blir bare vasket innimellom.

Takk for at dere kommer! Takk for at dere viser skjønn og god dømmekraft på dette. Da blir det hyggelig for alle.

Kaffegram 10 år

Små, enkeltstående caféer klorer seg fast innimellom store, kapitalsterke kjeder. Med marginal økonomi og med stor idealisme klarer slike små steder å holde på i år etter år.

Kaffegram er intet unntak fra denne tilværelsen. Et par eierskifter senere, men bygget på samme lest, er nå Kaffegram berget igjennom sitt første tiår og ambisjonen om å være ‘stedet’ – den gode, lille caféen ved Sagene busstopp – er minst like stor som tidligere.

Denne milepælen – 10 års jubileet – vil vi bruke til å takke våre gjester fra fjern og nær som møter opp hos oss og gir så mye ved bare å være her. Takk for alle tilbakemeldinger på godt og vondt. Takk for alle små og store samtaler. Takk til dere som ‘ser oss’ og jobben vi gjør. Takk til dere som sitter å smatter og nyter gode smaksopplevelser, som sier; «Mmm, hva er det i denne suppen? Den er sååå god!!».

Alt dette er inspirasjon for oss som står opp tidlig og legger oss sent, bærer melk og kutter løk. Det gir energi til oss som er på beina i timesvis av gangen uten at smilet slipper tak og som gjør vårt aller beste for at dere skal trives.

Takk kjære dere!